Theehuis de Bosrand
Programma Kerstvakantie 2017

Vlakbij Norg, rondom het Noordsche Veld en het beekdal de Peestermaden worden er deze kerstvakantie weer verschillende activiteiten georganiseerd om bezoekers de winterse natuur op een leuke en/of actieve manier te laten ontdekken.

Ook deze kerstvakantie hebben we weer een speurwandeltocht uitgezet in de natuur met verschillende leuke opdrachtjes. De speurtocht is gratis en geschikt voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar en zelfstandig te lopen. Je kunt de doekaart met route gratis ophalen bij De Bosrand, Donderseweg 7 in Norg.

Na een stevige wandeling brand het kampvuur en staat er op dinsdag 26 december een sfeervolle kerstbrunch/ lunchbuffet voor u klaar in De Bosrand! Het onbeperkte buffet is geopend van 11-14 uur, graag van te voren reserveren.

Op donderdag 28 december is er een speel- en knutselmiddag met het thema Winter. We starten om 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur en de kosten zijn € 2,50 incl. drinken. De middag is bedoeld voor kinderen, maar uiteraard mogen ouders en opa’s en oma’s ook meedoen.

Begin het nieuwe jaar goed met op woensdag 3 januari een Nieuwjaarswandeling langs de Peestermaden, over het Noordsche Veld en door het bos. De natuur lijkt in winterslaap te zijn, maar er gebeurd toch nog van alles. Boswachter Albert Broekman van Staatsbosbeheer verteld u hier alles over tijdens deze ontdekkingsreis. Na de wandeling brandt het kampvuur en kun je gezellig napraten met warme choco en glühwein. De wandeling is geschikt voor het hele gezin, start om 15.00 uur bij De Bosrand, kost € 5,- p.p. inclusief drinken en duurt ongeveer 1,5 uur.

Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met De Bosrand via info@theehuisdebosrand.nl, tel: 06-52463262. De Bosrand is in de kerstvakantie open van dinsdag t/m zondag van 10-17 uur. Maandag 1e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn we gesloten.

Het vakantieprogramma is een initiatief van de nieuwe eigenaren van De Bosrand, Staatsbosbeheer, IVN Norg en verschillende organisaties uit de omgeving. Zij willen de bijzondere natuurgebieden zoals het Noordsche Veld en de Peestermaden meer bekendheid geven, o.a. door middel van actieve belevenisactiviteiten voor het hele gezin. Er zijn plannen om speelnatuur te ontwikkelen en een nieuw informatiepunt met horeca te realiseren nabij het Noordsche Veld. Meer informatie over deze plannen is te vinden in De Bosrand.


Categorie├źn