Theehuis de Bosrand
Zondag 1 oktober Scharrelkids

Zondag 1 oktober: Op pad met de Scharrelkids van IVN Norg
Tijd: 13.00-15.00 uur
Kosten: € 2,50
Opgave en meer informatie: scharrelkids.ivn.norg@gmail.com

De zomervakantie is weer voorbij en de herfst komt onverwachts snel. Wat we onder andere zien in het bos zijn de paddenstoelen, een terugkerend fenomeen. Elk jaar opnieuw verwonderen we ons er weer over dat ze schijnbaar uit het niets opduiken in allerlei kleuren, groottes en vormen. Ook de Scharrelkids van IVN Norg besteden er dit jaar weer aandacht aan. Samen met de kinderen op zoek naar de paddenstoelen. Kaarten mee, herkennen we ze, waarom zijn er paddenstoelen, wat doen ze welke soorten zijn er, welke kleur hebben ze. Vragen genoeg. Eens kijken of we er ook antwoorden op kunnen vinden. Naast paddenstoelen zien we nog veel meer herfstactiviteiten. Zoals de bladeren die verkleuren, de wind die waait. Maar er gebeurt ook veel wat we niet direct zien. Eekhoorns die eten verzamelen, zoals eikels, beukennootjes, kastanjes. Die zijn er nu volop en ook andere dieren maken plannen om de winter te overleven. Ga je mee op pad?

Categorie├źn